Mindful op vakantie?

mindfulness vakantie

Mindful vakantie vieren

Vakantie is de perfecte tijd om te ontspannen en op te laden, maar vaak nemen we de stress van het dagelijks leven mee op reis of worden we zelfs ziek op vakantie.

Hier zijn 10 tips om je vakantie bewuster en meer ontspannen te maken, zodat je echt kunt genieten en terugkeert met een kalme geest en een opgeladen ziel!

  1. Begin met een Intentie Voordat je op reis gaat of aan je dag begint, neem een moment om stil te staan bij je intentie voor de dag of je gehele vakantie. Wat gun je jezelf? Of het nu ontspanning, avontuur of verbinding is, het stellen van een intentie helpt je om bewust te zijn van je doelen en de juiste mindset te behouden.
  2. Reis Licht (een die ik nog altijd een grote uitdaging vindt 😉 ) Probeer alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt. Fysieke bagage kan mentale bagage worden. Door licht te reizen, verminder je stress en maak je ruimte voor spontane ervaringen en onverwachte ontdekkingen.
  3. Yogamat mee Mijn lievelingstip; een yogamat kan dubbelgevouwen makkelijk onderin de koffer of achterin de auto. Wat mindful bewegen op de mat buiten op je vakantielocatie verdiept je ervaring en beleving van die plek en is een waar kadootje voor je lijf.  
  4. Wees Aanwezig in het Moment Een van de belangrijkste aspecten van mindfulness is aanwezigheid. Of je nu een prachtige zonsondergang bekijkt, een lokale maaltijd proeft of door een nieuwe stad wandelt, probeer volledig in het moment te zijn. Zet je telefoon uit en geef je zintuigen de ruimte om volledig te genieten.
  5. Plan Rustige Momenten in Het kan verleidelijk zijn om je dagen vol te plannen met activiteiten en bezienswaardigheden, maar vergeet niet om rustmomenten in te bouwen. Reserveer tijd voor meditatie, een rustige wandeling in de natuur of simpelweg ontspannen met een boek. Deze momenten van rust helpen je om je energie te behouden en je ervaringen te verdiepen.
  6. Beoefen Dankbaarheid Neem elke dag een moment om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan zo simpel zijn als het waarderen van een fijn onderkomen, de vriendelijkheid van de mensen die je ontmoet of het feit dat je op reis kan. Of bedenk aan het einde van je dag wat het mooiste was van die dag. Dankbaarheid helpt je om positief en bewust te blijven.
  7. Luister naar je Lichaam Vakantie is een tijd om naar je lichaam te luisteren en te doen wat goed voor je voelt. Of het nu gaat om voldoende slapen, gezond eten of je grenzen respecteren, wees lief voor jezelf en geef je lichaam de zorg die het verdient.
  8. Maak Verbinding met de Locals Een mindful vakantie betekent ook verbinding maken met de mensen en cultuur om je heen. Probeer lokale gewoontes en tradities te leren kennen, praat met de mensen die je ontmoet en wees open voor nieuwe perspectieven. Dit verrijkt je reiservaring en helpt je om echt aanwezig te zijn in de plek die je bezoekt.
  9. Laat Verwachtingen Los Vakanties verlopen niet altijd zoals gepland, en dat is oké. Laat verwachtingen los en omarm de reis zoals die komt. Flexibiliteit en openheid maken ruimte voor onverwachte mooie momenten en lessen.
  10. Breng Mindfulness mee naar Huis De kunst van mindful op vakantie gaan is niet alleen nuttig tijdens je reis, maar kan ook je dagelijkse leven verrijken. Een van de grootste uitdagingen; probeer iets van de fijne elementen van je vakantie mee naar huis te nemen en te integreren in je dagelijks leven. Wees creatief en kijk wat mogelijk is. 

Ik hoop dat deze tips je helpen om je volgende vakantie bewust en ontspannen te beleven. Ik geloof namelijk dat mindfulness dé sleutel is tot een rijker en meer vervuld leven, zowel op vakantie als thuis. Fijne reis en geniet van elke bewuste stap!

Wil je een minfulness reis meemaken onder begeleiding van mij, om het mindful leven volledig te omarmen? Bekijk dan eens de Italië retraite. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

© 2021 Mindful Kompas.