Mindfulness Retraites

Ontdek de Mindfulness Retraites

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en herontdek je innerlijke rust tijdens een mindfulness retraite. Ervaar de transformerende kracht van mindfulness en keer terug naar je dagelijkse leven met nieuwe inzichten en energie.

De mindfulness retraites zijn ontworpen om je te helpen los te komen van de dagelijkse hectiek en volledig te landen in het huidige moment. In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien, wordt je een oase van kalmte aangeboden waar je kunt herontdekken wat echt belangrijk is. Door middel van zorgvuldig samengestelde meditaties, ademhalingsoefeningen en mindfulness yoga kun je vollledig aanwezig zijn in het moment. Laat je onderdompelen in de sereniteit van de prachtige locaties, waar de natuur een belangrijke rol speelt in het herstel van je innerlijke balans. 

Mindfulness is niet alleen een techniek – het is een manier van zijn. Daarom zijn de retraites meer dan alleen een tijdelijke ontsnapping; ze zijn een diepgaande ervaring die je helpen om bewuster en met meer vreugde in het leven te staan. Of je nu nieuw bent in mindfulness of je beoefening wilt verdiepen, de retraites bieden voor ieder wat wils. 

Ontdek hier welke retraite bij jou past en geef jezelf het geschenk van tijd en aandacht – je verdient het. Je hart, geest en lichaam zullen je dankbaar zijn!

mindfulness retraite

Stilte Retraite

De Stilte retraite is een dag volledig gewijd aan stilte en innerlijke reflectie in de serene bossen van Nijmegen. Deze dag is ontworpen om je een pauze te bieden van de dagelijkse hectiek en je geest tot rust te laten komen.

In tegenstelling tot onze uitgebreide Italië retraite, biedt de Stiltedag een intensieve eendaagse ervaring. Gedurende deze dag krijg je een reeks meditaties, creatieve oefeningen en mindful beweging, allemaal in volledige stilte. Dit helpt je om naar binnen te keren en een dieper niveau van bewustzijn en kalmte te bereiken.

De Stiltedag is perfect voor iedereen, of je nu ervaren bent in mindfulness of net begint. Het biedt een compacte, maar krachtige reset, ideaal voor diegenen die een korte, maar diepe onderdompeling in mindfulness zoeken. Je zult de voordelen van diepe rust en hernieuwde helderheid ervaren, zonder ver van huis te hoeven gaan.

Ontdek de kracht van stilte in de rustgevende omgeving van de natuur. Geef jezelf de ruimte om te herbronnen in slechts één dag. Je zult versteld staan van de innerlijke rust en het inzicht dat je meeneemt naar je dagelijkse leven

Italië Retraite

De Italië retraite biedt een unieke kans om te ontsnappen naar het zonnige zuid-Italië voor een week van volledige ontspanning en verdieping. In het prachtige landschap van Puglia combineren we de rust van een retraite met de ontspanning van een vakantie.

In tegenstelling tot de eendaagse stiltedag biedt deze Italië retraite een diepgaande en uitgebreide ervaring. Gedurende 5 dagen dompel je jezelf onder in dagelijkse meditaties, mindfulness yoga en schrijfopdrachten, begeleid door ervaren trainers. Je krijgt de tijd en ruimte om echt tot rust te komen en een dieper niveau van bewustzijn en zelfinzicht te bereiken.

Verblijf in een charmante, serene omgeving en geniet van de lokale cultuur en keuken terwijl je werkt aan je innerlijke rust en balans. Deze retraite is perfect voor iedereen die behoefte heeft aan een uitgebreide pauze en zelfontwikkeling.

Combineer de voordelen van mindfulness met de vreugde van een vakantie: verken de prachtige omgeving, proef de heerlijke Italiaanse gerechten en geniet van de warme zon. Deze unieke mix zorgt ervoor dat je volledig hernieuwd en verfrist terugkeert naar je dagelijkse leven.

Ervaar de transformerende kracht van mindfulness in het idyllische Puglia en geef jezelf de ultieme combinatie van ontspanning en persoonlijke groei.

'In de stilte van de geest vind je de waarheid van het hart'

Voor wie is een Mindfulness retraite geschikt?

De mindfulness retraites zijn ontworpen voor iedereen die op zoek is naar meer balans en rust in hun leven. Of je nu een doorgewinterde beoefenaar bent of nieuw in de wereld van mindfulness, bij Mindfulkompas vind je een passende retraite die je ondersteunt en inspireert.

Drukke Professionals: Voor degenen die constant onder hoge druk staan en worstelen met stress en burn-out symptomen. Onze retraites bieden een broodnodige pauze om te ontspannen, te reflecteren en nieuwe energie op te doen.

Ouders en Verzorgers: Als je dagelijks zorgt voor anderen, is het gemakkelijk om jezelf te vergeten. Een retraite biedt je de kans om weer contact te maken met jezelf en te leren hoe je meer aanwezig kunt zijn, zowel voor jezelf als voor je dierbaren.

Mensen met Angst of Somberheid: Voor wie worstelt met angstige gedachten of gevoelens van somberheid, kunnen onze retraites helpen om meer helderheid en innerlijke rust te vinden. Mindfulness kan een krachtig hulpmiddel zijn in het beheren van deze uitdagingen.

Zoekenden naar Persoonlijke Groei: Als je op zoek bent naar een diepere verbinding met jezelf en je leven, kunnen onze retraites je helpen om nieuwe inzichten en perspectieven te ontdekken.

Levensveranderingen en Transities: Sta je op een kruispunt in je leven of ga je door een grote verandering? Een retraite kan je de ruimte geven om te reflecteren en met een heldere geest de volgende stappen te zetten.

Mindfulness Enthousiastelingen: Voor degenen die al bekend zijn met mindfulness en hun praktijk willen verdiepen, bieden onze retraites geavanceerde technieken en begeleiding om je verder te ontwikkelen.

Bij Mindfulkompas krijg je een warme en ondersteunende omgeving waar iedereen welkom is. De retraites bieden je de tools en inzichten om bewuster en met meer vreugde in het leven te staan.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of twijfels over je deelname aan een Mindfulness retraite? Neem dan gerust contact met mij op.

mindfulness psycholoog bemmel

De stiltedag aan iemand kado doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

© 2021 Mindful Kompas.