Op retraite en dan…?

mindfulness italie retraite puglia

Benieuwd wat de Puglia retraite inhoudt? Wie kan het je beter vertellen dan 1 van de deelnemers zelf: 

‘Even uit de dynamiek van het dagelijks leven en in alle rust opladen… De Puglia retraite had voor mij alles in zich om dit mogelijk te maken!

Op een prachtige en rustgevende locatie in Italie de dag starten in stilte met yoga in de ochtend, een dagprogramma met een goede balans tussen inspanning en ontspanning en de dag dankbaar afsluiten met een korte meditatie. Dit alles onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje en lekker eten! Er was voldoende tijd voor mezelf om te genieten van een goed boek onder een olijfboom, een duik in het zwembad en wandeling in de prachtige omgeving.

Gitta en Helena weten vanaf het eerste moment een hele open en pure sfeer te creëren waardoor ik me meteen op m’n gemak voelde. Merkbaar was dat dit ook voor de rest van de groep het geval was. We hebben het gezellig met elkaar gehad en het schept direct een band om op deze unieke plek samen te zijn. 

Deze retraite is alles behalve ‘zweverig’, zonder verplichtingen of de hele dag op een yoga mat zitten. Een reis waar je met kundige, warme en lieve begeleiding in alle rust de ruimte voor jezelf en jouw doelen krijgt. 

Ik ben vol inspiratie en met een onvergetelijke herinnering erbij, opgeladen en uitgerust weer naar huis gegaan. Ik kan het je zeer aanraden!

Liefs Ilya’

En hoe ziet zo’n dag er dan uit tijdens de Puglia retraite? Stel je eens voor…

Je wordt wakker met zonnestralen die door je raam naar binnen komen. Je hoort het geluid van krekels en vogels die de dag inluiden.. ☀️ Je trekt gemakkelijke kleren aan en wandelt met yogamat naar de tuin. Daar kies je je plekje om de ochtendmindfulness te beginnen, samen met de groep, die je inmiddels al aardig hebt leren kennen. 

Na deze ontspannen start van de dag ga je in stilte een Italiaans brunch nuttigen. Wat een rust… Je mijmert nog wat na over het prachtige dorpje wat je gisteren hebt bezocht. 

Vervolgens ga je aan de slag met de schrijfopdrachten van deze dag. Na de uitleg vind je een fijn plekje op het terrein van de Italiaanse masseria om je terug te trekken en bij jezelf op onderzoek te gaan. De vragen zijn verdiepend, soms wat confronterend en zetten je aan het denken. Wanneer je een uur later de gong hoort weet je dat het tijd is om weer bij elkaar te komen en de vondsten met elkaar te delen. Het delen brengt herkenning, nieuwe ontdekkingen, een lach en inspiratie. 

Na nog een Mindfulness sessie heb je tijd voor jezelf en ben je aan de beurt voor je ontspanningsmassage! Daarna vraag je je af wat je zo eens zal gaan doen. Een duik nemen in het zwembad, of lekker lezen in je boek? Heerlijk even niksen…

Na een zalige Italiaans diner en nog wat vrije tijd wordt uiteindelijk de dag weer afgesloten met een rustgevende avondmeditatie en een bijpassend gedicht. Je ben benieuwd naar morgen, wanneer Emoties en Gedachtes op het programma staan en in de middag een wijnproeverij! Maar nu eerst, tijd om je bed in te duiken, onder het inmiddels al aardig vertrouwde geluid van de krekels… 

Meer weten over de Puglia retraite? Bekijk het hier

mindfulness italie retraite puglia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

© 2021 Mindful Kompas.