Puglia Retraite Italië

 

'Ont'moet jezelf

Retraite in Italië

Zoek jij een volledig verzorgde retraite in Italië waarin zowel ontspanning als persoonlijke ontwikkeling op de agenda staat? Dan is deze retraite écht iets voor jou!

Je krijgt een mix van oosters boeddhisme en westerse psychologie en gezondheid. Binnen een week kom je weer in je eigen kracht en ga je met nieuwe energie en inspiratie terug naar huis.

Innerlijke rust en ontwikkeling, in combinatie met genieten van al het moois in het warme, sfeervolle Zuid-Italië; East meets west in optima forma!

mindfulness retraite italie
Deelnemer Puglia retraite 2022
Lees verder
'Wat een groot magisch kado aan mezelf was deze mindfulness retraite in Italië! Zalig om alle tijd te hebben voor mezelf, om te vertragen, te ontspannen en bewust te worden van hoe ik in het leven sta. Ik kon werken aan gedachtes en gewoontes waar ik minder gelukkig van word. Ik kwam heel ontspannen en trots terug van deze prachtige reis. Een dikke aanradder!'
Deelnemer Puglia retraite 2022
Lees verder
'De retraite heeft me geholpen om stil te staan, te vertragen en om na te denken wat ik belangrijk vind in het dagelijks leven. Ik weet nu wat ik wil veranderen, in grote en kleine dingen. En dit alles op een fantastische locatie!'
Deelnemer Puglia retraite 2023
Lees verder
'De retraite bracht me inzichten en methodes die direct toepasbaar zijn. Ik zou het iedereen aanraden gezien de compleetheid, de prijs, het afwisselende programma en de groepsgrootte.'
Vorige
Volgende

☀️ Rust, ruimte, Italiaans eten, wijn proeven, zwemmen, mediteren, zon, verdiepende gesprekken, een lach en een traan, avontuur, verbinding, stilte, even geen haast en leven van moment tot moment… ☀️

Data: 7 – 12 oktober 2024 (aanmelden vóór 1 augustus)

Terugblik...

Voor wie?

 • Wil je voelen waar je voor staat en waar je krachten liggen?

 • Heb je het gevoel geleefd te worden, of ben je voor je gevoel in een sleur terecht gekomen?

 • Wil je graag tijd maken voor jezelf en leren jezelf meer op nummer 1 te zetten?

 Dan is deze mindfulness retraite écht iets voor jou!

In een klein gezelschap ga je een reis maken (terug) naar jezelf:
– gesteund door de groepsgenoten
– gevoed door het programma
– geïnspireerd door de prachtige omgeving
– begeleid door ervaren trainer(s)

Dit alles gebeurt in een ontspannen, liefdevolle sfeer met gelijkgestemden. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.  

Aantal deelnemers; maximaal 10

What’s included

Laat je heerlijk in de watten leggen in Italië. Er zal je tijdens deze retraite werkelijk aan niks ontbreken!  

 • 5 overnachtingen
 • 5 keer brunch
 • 5 keer diner 
 • ontspanningsmassage 
 • wijnproeverij
 • bezoekjes aan het lokale dorp Martina Franca en een kustplaats aan zee
 • dagelijks mindfulness en meditaties
 • dagelijks begeleide schrijfopdrachten
 • de gehele week gebruik van yogamat en zwembad
 • thee/koffie/fruit/mineraal water gedurende de dag
 • welkomstkado ❤
 • Indien gewenst een individueel coachingsgesprek

Behalve de wijnproeverij en het afscheidsdrankje zal er geen alcohol geserveerd worden, om zo puur mogelijk te werken met onze eigen kracht (en het extra te waarderen wanneer het er wel is!).

Programma retraite Italië

Wij als mens bestaan uit 4 elementen; Aarde, Water, Lucht en Vuur. Deze 4 elementen vormen de basis voor het programma, waar alle activiteiten en oefeningen die dag door gekleurd zijn.

Dag van aankomst

Onder het genot van een welkomstdrankje zul je in informele sfeer kennismaken met de anderen, het programma en de locatie.

Dag 1 : Aarde

Aarde staat voor dé basis van ons menszijn. Op de eerste dag staat dan ook de ‘Fysieke’ wereld onder de aandacht; je doet oefeningen om te landen op locatie en in je lichaam. Je onderzoekt deze dag je verhouding tot je lichaam, ruimte en materie en hoe je hierin voor jezelf kunt zorgen. In de middag bezoek je, om verder te aarden, een prachtig plaatselijke dorpje.

Dag 2 : Water

Water staat voor de energiestroming in ons. Op deze dag staat je vitaliteit en gewoontepatronen op het menu. Je staat stil bij je energiehuishouding, voeding (letterlijk en figuurlijk) en doet oefeningen met je adem en zintuigen. In de middag kun je genieten van een heerlijke ontspanningsmassage om jezelf eens fijn in de watten te leggen!

wijnproeverij mindfulness retraite puglia

Dag 3: Lucht

Lucht staat voor al het ‘bewegende’ in jou, zoals je gedachtes, emoties en gedrag. We duiken deze dag in onze overtuigingen, verkennen onze gevoelens en gaan Mindful bewegen. Ook mag je deze dag genieten van een heerlijke wijnproeverij en ervaren wat dit allemaal bij je in beweging zet!

mindfulness retraite zee

Dag 4: Vuur

Vuur staat voor je wilskracht en intuïtie. Deze dag maak je dan ook ruimte voor je innerlijke wijsheid, je hart en je idealen, om zo richting te vinden gestuurd vanuit je hart in plaats van (alleen) vanuit je hoofd. Bij dit element komen alle 4 de elementen samen. Dit zal je ervaren met een bezoek aan een prachtig kustplaatsje aan zee, met aldaar een heerlijke drankje. 

Dag van vertrek

Op de dag van vertrek zal je onder het genot van een afscheidsdrankje terugblikken op je reis en met een gevulde rugzak proosten op de toekomst!

Deelnemer Puglia retraite 2023
Lees verder
'Prachtige herinneringen, fijne gesprekken, heerlijke uitjes, een mooie plek in Italië... iets om elk jaar te herhalen!.'
Deelnemer Puglia retraite 2023
Lees verder
'Ik gun iedereen deze mooie reis naar jezelf en het mooie Puglia. Het bracht me rust, ontspanning, inzichten en dankbaarheid.'
Vorige
Volgende

Info en prijzen

Kamers

De kamers bevinden zich op een binnenplaats naast het zwembad, met ieders een eigen privé-patio. De kamers zijn gerenoveerd met traditionele en natuurlijke materialen en zijn voorzien van alle comfort. Dé ideale plek om je terug te trekken, te ontspannen en te genieten van de geluiden van het Italiaanse landschap. 

2 persoonskamer

Iedere kamer heeft een tweepersoonsbed. Als je liever 2 aparte bedden wilt, kan dit bij enkele kamers voor een meerprijs geregeld worden.

All-inclusive*: 
– Duo kamer met gedeelde badkamer: €1.675,- VOL

– Duo kamer met eigen badkamer: €1.805,- pp 

– Per persoon een inschrijfformulier invullen (op het formulier vermelden met wie de kamer gedeeld wordt – oftewel; je hoeft geen kamer te delen met een ‘vreemde’).

Privé kamer

All-inclusive*: 
– Prive kamer met gedeelde badkamer: €2.055,- VOL

– Prive kamer met eigen badkamer: €2.175,- 

*Betalingsinfo: Je betaalt voor een volledig verzorgde 5-daagse trip ter plekke (zie ‘what’s included’). Je regelt zelf je vliegticket, airport-transfer en een reis- en annuleringsverzekering. Na aanbetaling is je aanmelding definitief en ontvang je een mail ter bevestiging met meer info over de trip en vluchtadviezen. 

Deelnemer Puglia retraite 2023
Lees verder
'Ik ben ervan overtuigd dat deze Mindfulness reis deugd kan doen voor iedereen die op zoek is naar zichzelf, of zichzelf meer wenst te begrijpen. En dan vooral bij jullie, omdat jullie zulke oprechte mensen zijn, wat énorm belangrijk is voor zo'n retraite.'
Deelnemer Puglia retraite 2022
Lees verder
''Nu een tijdje al weer thuis na de retraite ben ik echt dichter bij mezelf gekomen en kan ik weer voelen wat ik wil. Ik moet niet zoveel meer van mezelf, ik leun op mijn werk meer achterover en mijn ochtendritueel ziet er anders uit.'
Vorige
Volgende

Ingrediënten van de Italië retraite

Begeleiding gedurende de week door Gitta; ervaren psycholoog, mindfulness trainer, groepstrainer en biografisch therapeut. Zij wordt gedurende deze week bijgestaan door haar moeder Helena; een door de wol geverfde coach met een schat aan levenservaring. Samen vormen zij een hecht team die garant staan voor de gezonde mix van warmte, zachtheid, humor en nuchterheid.

Ruimte om vóór jezelf óver jezelf het een en ander op een rijtje te zetten met behulp van vragen gekoppeld aan het thema van de dag

Ontspannen meditaties, inspirerende teksten, muziek en mindful bewegen

mindfulness retraite puglia

Alles en iedereen functioneert beter met warmte. En waar kennen ze de kunst van het ‘genieten’ beter dan in het prachtige Zuid Italië! Kortom; dé aangewezen plek voor de voeding van lichaam, ziel en geest!

Sfeerimpressie retraite Italie

Achtergrond van het programma

Het programma is opgezet met de beweging van de ademhaling. Dit vind je door de dag heen en tijdens de gehele 5 daagse-week. We bewegen naar binnen; vertragen, verstillen, op onszelf zijn, alsook naar buiten; plezier maken, samen zijn, ervaringen opdoen.

Iedere dag begint in stilte met een mindfulness oefeningen gevolgd door een brunch. Daarna laten we de stilte achter ons om ons te richten op het inhoudelijke programma van de dag. Na toelichting krijg je de tijd voor individuele (schrijf)oefeningen met aansluitend het uitwisselen van ervaringen en ontdekkingen.
Na het praten komen we weer terug bij onszelf door wat Mindfulness oefenningen. Daarna is er relax-tijd en is er ruimte voor het middagprogramma (op locatie of elders). Hier staat genieten centraal! Na het diner, en nog meer relaxen, is er een afrondende mindfulness oefening om vervolgens weer in stilte ons terug te trekken om de dag af te sluiten. Elke dag is omlijst met inspirerende teksten en gedichten.

Er is in het programma voldoende tijd voor zowel inhoud, ontspanning als vrije tijd. Alle programma onderdelen zijn vrijwillig.

De retraite aan iemand kado doen?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

© 2021 Mindful Kompas.