Kennismaken

Ik ben Gitta van Driel. Een enthousiaste reiziger die inmiddels al een aantal jaar is neergestreken in Bemmel. Ik probeer, net als vele anderen, alle ballen hoog te houden van het moederschap, werken en sociaal zijn. Met behulp van yoga, meditatie, spiritualiteit i.c.m. een gezonde dosis nuchterheid, lukt het me steeds beter te ‘jongleren’.

Mijn passie is om mensen te begeleiden op weg naar meer zelfvertrouwen, ontspanning, gevoel van controle en plezier! 

Doordat ik zelf kampte met veel lichamelijke klachten (achteraf gezien vanuit overspannenheid), en er geen lichamelijke oorzaak te vinden was, kwam ik in aanraking met Mindfulness. Hierin vond ik handvaten om eindelijk meer rust te creëren in mijn hoofd, het contact met mijn lichaam terug te vinden en weer gevoel van controle te krijgen over mijn gedachten en gedrag. Mijn ongeduldige en onrustige hoofd heb ik nog steeds, maar het heeft míj́ inmiddels gelukkig vaak niet meer!

En dan nog mijn nieuwsgierigheid naar de mens; die komt waarschijnlijk doordat ik mijn hele leven al op verschillende plekken heb gewoond (in binnen- en buitenland) en veel gereisd heb. Ik heb daardoor een hoop bijzondere mensen, culturen en tradities mogen ontmoeten. Ik geniet en leer van iedere plek en ontmoeting en hoop nog veel mooie individuen te mogen ontmoeten en waar nodig op weg te helpen hun eigen kracht te vinden, want dan zijn we allemaal op ons mooist!

Relevante opleidingen/trainingen

 • MBCT-L (Mindfulness Based Cognitive Therapy – for Life)
 • MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
 • MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)
 • Boeddhistische psychologie (SeeTrue opleidingen)
 • Biografisch Coach (Instituut voor Biografiek)
 • Introduction to Buddism and Buddist meditation & mindfulness (Hua Hin meditation centre, Thailand)
 • Interdisciplinaire basismodule Antroposofie (Academie Antroposofische Gezondheidszorg)
 • EMDR (basis + vervolg) – trauma therapie
 • GZ-psycholoog (Radboud Universiteit Nijmegen)

Werkzaam als psycholoog sinds 2006. 

Lidmaatschap beroepsgroepen en Registraties

 • VVM: Vereniging voor Mindfulness 
 • NVAGP (Nederlandse Vereniging ter bevordering van Antroposofische Gespreks- en Psychotherapie) 
 • NVAZ (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders)
 • Ingeschreven bij CIBG en IGJ (Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd)

AGB code: 94066487
BIG-nummer: 19917752525
KvK: 76843483

© 2021 Mindful Kompas.